Måling skimmelsvamp

Dansk Bygningstermografi foretager målinger af skimmelsvampe.
Skimmelsvamp ses som grønne, sorte eller brune områder – ofte med en lodden overflade. Har man mistanke om skimmelsvampevækst, er det vigtigt, at man kommer problemet til livs, da svampen kan have en sundhedsskadelig effekt.

Vi foretager målinger med en Gann måler. Vore målinger forskellige steder i huset vil give en klar indikation om der er for meget fugt i huset eller om det er tørt.
Træ skal helst ligge mellem 25-40 Digits for at betegnes som tørt, er målingen på 80-140 DIgits er det fugtigt. I Murværket i beboelsen betegnes 25-40 Digits som tørt og 100-150 Digits som fugtigt. I kælder rum betegnes murværket som tørt når det er mellem 60-80 Digits.

Hvis man har fugt i sin bolig øges risikoen for skimmelsvamp, da svampen trives bedst i fugtige omgivelser. Skimmelsvamp ses derfor tit i dårligt isolerede kældre, hvor væggene kan blive fugtige, men svampen kan også opstå andre steder, hvor fugt trænger ind i boligen gennem et utæt tag eller utætte rør. Det gælder derfor om at holde sin bolig tør.

Ved hjælp af Mycometer måling kan vi også måle mængden af skimmel på overfladerne i bygningen. Og da skimmelsvampen kan give alvorlige helbredsmæssige problemer, skal man være yderst opmærksom på om der er skimmel eller ej. Der kan også opstå skimmelsvamp i boligens konstruktion, hvis huset er blevet bygget med fugtige materialer.

Er der først konstateret skimmelsvamp i bygninger, bør man have tørret huset helt ud og afbrændt væggene med gasbrænder. Dette bør man ligeledes have professionel hjælp til og der skal passes meget på skimmelsvampene spredes til andre områder i bygningen.

Kontakt Dansk Bygningsrådgivning og hør mere om hvordan vi måler/tester for skimmelsvamp